lördag 17 september 2011

Köket

Nu är det nog dags att fortsätta den där rundvandringen i vår lägenhet som jag påbörjade för länge, länge sedan. Övervåningen var ju avklarad så nu har vi gått en trappa ner och in i vårt kök. Det är inte särskilt stort, ganska begränsad arbetsyta och mycket grejer överallt men jag älskar det! Alla luckor, lådor och skåp är original från när huset byggdes på 20-talet.


Välkomna in!


Den lilla matplatsen med gamla pinnstolar från olika håll och mormors gamla pinnsoffa som vi målat och gett nytt tyg.Fatet på fot är Oskars farmors, betongrosorna köpte vi i Korrö i Småland i somras och saltet är favoritsaltet som tillverkas i Alingsås och köps på lilla saluhallen.


Ovanför kökssoffan har vi alla favoritsaker. Favoritböcker, favoritglas, favoritteer och favoritburkar.


Bredvid soffan har vi arbetsbänken där allt vi använder dagligen huserar, ser trångt ut men det är gott om plats kvar att arbeta på.


Hyllorna ovanför arbetsbänken rymmer en hel del. Bland annat en burk till av saltfavoriten, storm.


Mormors vackra gamla äggostform.


Ärvt och köpt.


Årets fantastiska födelsedagspresent. Bakom den skymtar vår älskade knäckebrödsburk som vi köpte dyrt på GPs prylmarknad.


Oskars farmors gamla våg och burkar fyndade på utomhusloppis på Vätö.Tillbehör till yoghurten på morgonen, nötter och fröer.Och så förstås vår älskade presso och handkvarnen från hario. KIan verkligen rekommendera den där kvarnen, man får både träning och ett ruskigt gott kaffe på morgonen.


Diskbänken är även den original från 20-talet och väldigt låg men det fungerar faktiskt oväntat bra att diska där ändå. Jag tycker nog att den är ganska charmig. De viktigaste redskapen hänger alltid framme.


Hur fint är det inte med serveringsskåp?Det var det mesta av vårt kök det. Nästa gång blir det nog sovrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar