tisdag 24 januari 2012

La Bottega dell'Eretico

På väg hem till lägenheten i Cortona idag blev vi väldigt sugna på att köpa lite vin att dricka till maten. Jag föredrar att köpa ekologiskt men hade inte lyckats hitta något, trots att vi frågat runt. Men så passerade vi förbi en fin liten vinbutik när vi strosade runt och en skylt på dörren sa: "eco-biologica", vilket ju lät väldigt bra så vi gick in. Vi behövde bara säga: vinprovning så blev vi visade till varsin stol vid ett litet bord med varsitt glas framför oss.

Damen i butiken har själv två gårdar där hon odlar ekologiska vindruvor och oliver och framställer vin och olivolja. Vi fick smaka på hennes viner, grappa, olivolja och framför allt hennes vin Santo som hon var väldigt stolt över och som verkligen var makalöst god.

Det finns nog inget jag hellre skulle lägga mina pengar på än att stötta en sån eldsjäl. Två flaskor vin och en flaska olivolja fick följa med hem idag och i veckan skall vi besöka hennes vingård utanför Montepulciano. Troligtvis får det följa med en flaska grappa och en flaska vin Santo med hem också som skall drickas vid något väldigt högtidligt tillfälle för smakar det så kostar det (€45 för 0,375 l vin Santo). Rapport från vingården kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar