fredag 3 februari 2012

Ännu ett snökaos

Det snöar aldrig i Rom. Förutom när vi är där för då blir det totalt snökaos. Det gick bra att ta sig in till Rom med tåget och sen vidare en bit med tunnelbana men sen tog det stopp. Trafiken rörde sig inte alls så vi fick först ge upp tanken på att åka buss till hotellet och sen även att ta taxi. Vi fick snällt släpa våra enorma väskor 2,5 km i snömodd, mellan fastkörda bilar och under träd som när som helst hotade ge vika för snömassorna och på vissa ställen även hade gjort det.

Väl framme på hotellet efter 2 timmars släpande fick vi veta att det här verkligen är undantagstillstånd. Senast det snöade i Rom var för två år sedan och då höll det på i hela 10 minuter. Den här gången väntas det hålla på hela helgen. Hurra!

1 kommentar:

  1. Haha! Vi kom också till Rom idag. Först flyg försenat, sedan expressen från flygplatsen. Väl inne i Rom var det riktigt trafikkaos med virriga poliser som försökte dirigera än virrigare turister. Underhållande! Nåja, vi har sett det snöa genom rotundan på phanteon vilket måste anses vara sällsynt.

    SvaraRadera