måndag 6 februari 2012

Tre dagar i Rom

Nu sitter jag på flygplanet hem från Rom och blickar ut över ett fruset Europa. Vi har spenderat tre underbara men annorlunda och bitvis lite småjobbiga dagar i den snötäckta metropolen. Som jag redan har berättat var vår ankomst lite smått kaotisk och det får jag nog säga att den fortsatt att vara. Hotellets bil har inte kunnat köra alls så vi har fått ta allmänna kommunikationer in till centrum varje dag. Alla de stora attraktionerna som Colloseum, Pantheon, Castello sant'Angelo, Forum Romanum och de flesta museer har hållit stängt på grund av rädsla för att turisterna skall halka och slå sig och för att personalen inte kunnat ta sig till jobbet. Snöröjningen i Rom är sämre än i Göteborg, fullt förståeligt med tanke på att sist Rom var täckt av snö var för 26 år sedan men det har lett till att vi har fått välja mellan att antingen försöka hålla balansen på blankis eller bli blöta om fötterna i vattenpölarna. Jag valde vattenpölarna eftersom man i vilket fall ganska snabbt blev så blöt om fötterna att det knappast kunde bli värre.

De senaste tre dagarna har vi spenderat med att till fots beundra staden och alla sevärdheter utifrån förutom en handfull, däribland vatikanmuseet, Peterskyrkan och San Clemente som trots allt höll öppet.

Vi har njutit av god mat, trevliga människor, fantastiska utsikter, solsken, fantastiskt ljus, bra shopping och ett Rom nästan helt utan bilar.

Jag hoppas att vi snart får återse staden, förhoppningsvis är vädret något bättre då.

Arrivederci vackra Rom!

1 kommentar:

  1. Väldigt speciellt och fascinerande att vara där när det finns snö! Så fina bilder : )

    SvaraRadera