måndag 25 mars 2013

Våfflor!

Är det våffeldagen kan man ju inte låta bli att grädda lite våfflor till lunch. Eftersom vår praktikant är glutenallergiker och jag själv helst undviker gluten blev det till att prova på en glutenfri variant. Hittade ett recept med maizena på icas hemsida. Eftersom vi bara var två i butiken idag halverade jag receptet som skulle räcka till 10 våfflor och det blev smet så det både räckte och blev över. Jag blev väldigt positivt överraskad av hur bra de blev, riktigt frasiga och goda trots att smeten kändes väldigt lös. Skall experimentera mer med lite olika typer av mjöl (någon som har tips på någon sort som fungerar bra?), jag hade inte valt maizena om det inte var för att det verkade vara ett säkert kort nu på våffeldagen.

Om någon är nyfiken på receptet kommer det här:

Till 10 våfflor

6 dl majsstärkelse (Maizena)
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda i mjölken och blanda ut till en jämn smet. Vispa i ägg och smält smör. Grädda våfflorna som vanligt. Vispa smeten mellan gräddningarna.


Vi serverade våfflorna med vispad grädde, hjortron och hallonsylt. Så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar