måndag 23 januari 2012

Vackra Cortona

Jag njuter i fulla drag av min semester, känner redan efter bara ett par dagar hur mycket mer energi och inspiration jag har. Vi bor i en fantastisk lägenhet som vi har fått låna i två veckor och som ligger i Cortona, en av de mest turisttäta städerna i Toscana men det märker vi inte mycket av såhär i slutet av Januari. Vädret har hittills vara helt fantastiskt, soligt med dis över slätterna.



Vi strosar gator och gränder upp och ner, kikar in i de otaliga kyrkorna, tittar på utsikten och köper massa goda grönsaker, kött, vin, frukt och olivolja i butikerna. På kvällarna lagar vi goda middagar (tack vare de fantastiska råvarorna), dricker rödvin, planerar utflykter för nästa vecka och lär oss italienska.



Jag är så otroligt tacksam att vi kunde göra den här resan just nu. Tiden kunde inte vara mer perfekt. Min energi och inspiration var på botten, här i Italien är det väldigt få turister och väder som i Sverige i mars/april och hemma i butiken är det lågsäsong.



Imorgon hämtar vi upp vår hyrbil och beger oss ut i Toscana. Hoppas på fortsatt fint väder.

2 kommentarer:

  1. Ser helt underbart ut! Och då har på dig din fina egensydda klänning från dina föräldrars gardiner om jag inte har fel?! Den är så fin! Kram

    SvaraRadera